Boka din köttlåda!

Våra köttlådor innehåller 100 procent ekologiskt nötkött, från kossor som mått bra i småskalig och regenerativ naturbetesdrift. Det är inte bara bra för dig och dina smaklökar – vi lovar: köttet är godare!

Du bidrar dessutom till en levande landsbygd med öppna landskap, högre biologisk mångfald, ökad kolinlagring och djur som får leva sina allra bästa liv. Läs mer om köttet längre ner på den här sidan!

Våra köttlådor

ord. pris 235 kr/kg ink moms

 

Lilla lådan, 10 kg – 2 350 kr

Mellanlådan, 20 kg – 4 600 kr

Stora lådan, 30 kg – 6 900 kr

 

Antalet köttlådor är begränsat och först till kvarn gäller. Alla lådor hämtas och betalas på Handlar'n i Fengersfors i början av november 2025. 

Sammansättning per låda:

10 % ädeldetaljer
såsom ryggbiff, entrecôte, rostasfilé eller oxfilé

 

15 % ugns-/grilldetaljer
såsom fransyska, rumpstek, rostbiff, innanlår, flankstek, toppbog eller bogfilé

 

25 % kokdetaljer
såsom grytbitar, grytbitkött, högrev, nötrulle, bogstek eller ytterlår

 

50 % nötfärs 
20 % fett

Gör så här:

1. Använd formuläret här nedan
Skriv vilken låda och hur många du vill beställa.

2. Hämta ditt kött på Handlar'n i Fengersfors i början av november. Betalning sker i samband med leverans.

Mer om vårt kött

  • Köttet vi producerar är naturbeteskött av svenska allmogeraser som väneko och fjällko, japansk wagyu och långsamväxande, lätta köttraser som belted galloway och black angus. Raserna i vår besättning är valda med särskild hänsyn till de magra och kuperade marker som vi brukar. 

 

  • Du får kött från djur som har gått i småskalig, regenerativ naturbetesdrift i Fengersfors. Det garanterar glada kor, som fått utlopp för sina naturliga beteenden, mycket motion och betat en mängd olika växter. Produktionen sker på kossornas villkor, utan stress och trängsel.

 

  • Naturbetesdriften gör vårt kött mörkare och fastare, med en tydlig marmorering och en komplex, kraftig smak. Marmoreringen är full av nyttiga omega3-fettsyror från gräs och örter vilket ger fettet en kraftigare färg och gör köttet till en riktig ”super food”.
  • Djuren är slaktade och styckade i regionen (Brålanda och Kil). Allt kött är vakuumförpackat, märkt och spårbart. Köttet hängmöras i  3 veckor i mån av tid och plats hos slakteriet.  På så vis blir det av med överflödig vatten och det krymper därför inte i stekpannan – du får exakt så mycket kött du betalar för! 

 

  • Vi är ett småskaligt, regenerativt lantbruk där djuren bara äter gräs och grovfoder. Med väl planerad, regenerativ betesdrift bygger vi matjord, lagrar kol i marken, höjer den biologiska mångfalden och bevarar kulturlandskapet.

 

  • När du köper kött av oss är det alltså inte bara bra för naturen, djuren och klimatet – du bidrar även till en levande landsbygd och stöttar en ny dalsländsk matproducent!

 

Undrar du något?

Kontakta oss så hjälper vi dig!