
Tack för nu!
Nu är förköpssäsongen slut för den här gången. I år har vi fått förtroendet att leverera kött till hela 58 hushåll, vissa här hemma i Dalsland, andra mer långväga ifrån. Stort tack till er alla!
Det här betyder att vi tyvärr inte kan ta upp fler beställningar just nu. Men oroa dig inte! Vi kommer att ha kött att sälja även till hösten.
Vill du stå först i kön när försäljningen öppnar igen? Berätta det i kontaktrutan här nedanför så får du veta först av alla!
Vi ses i hagarna!
Justus och Gustaf
Ja, jag vill skriva upp mig på infolistan!
Följ flocken på Instagram!
Mer om vårt kött

- Köttet vi producerar är 100 procent naturbeteskött av ekologiska mjölkkor (”vacca vieja”) och långsamväxande köttraser. Alla djur är minst 30 månader gamla vid slakt.
- Du får kött från djur som har gått i småskalig, regenerativ naturbetesdrift i Fengersfors. Det garanterar glada kor, som fått utlopp för sina naturliga beteenden, mycket motion och betat en mängd olika växter. Produktionen sker på kossornas villkor, utan stress och trängsel.
- Naturbetesdriften gör vårt kött mörkare och fastare, med en tydlig marmorering och en komplex, kraftig smak. Marmoreringen är full av nyttiga omega3-fettsyror från gräs och örter vilket ger fettet en kraftigare färg och gör köttet till en riktig ”super food”.
- Djuren är slaktade och styckade i regionen (Brålanda och Kil). Allt kött är vakuumförpackat, märkt och spårbart. Köttet hängmöras i 3 veckor i mån av tid och plats hos slakteriet. På så vis blir det av med överflödig vatten och det krymper därför inte i stekpannan – du får exakt så mycket kött du betalar för!
- Vi är ett småskaligt, regenerativt lantbruk där djuren bara äter gräs och grovfoder. Med väl planerad, regenerativ betesdrift bygger vi matjord, lagrar kol i marken, höjer den biologiska mångfalden och bevarar kulturlandskapet.
- När du köper kött av oss är det alltså inte bara bra för naturen, djuren och klimatet – du bidrar även till en levande landsbygd och stöttar en ny dalsländsk matproducent!